Opladen van een CSV-bestand

Support article

Datum van laatste wijziging30-5-2018 15:59
OverzichtToelichting over hoe een csv op te laden
Content

Er zijn drie manieren om CSV-bestanden te uploaden in HD4DP:

• Manueel
    • In de HD4DP toepassing
    • In de specifieke mappen op de server (Provisioning)
  • Automatisch
    • In de specifieke mappen op de server (Fasttrack)
Het CSV-bestand mag maximaal 6MB zijn.

Wanneer de applicatie wordt gebruikt moeten de registraties nog altijd manueel doorgestuurd worden.

Wanneer de fasttrack-methode wordt gebruikt is het doorsturen automatisch.

Manueel in de HD4DP-applicatie

Data kunnen manueel opgeladen worden op dezelfde manier als de stabiele data.

Meer informatie is terug te vinden in het artikel: CSV downloaden en uploaden.

Manueel in de applicatiemappen

HD4DP laat toe om bestanden te importeren uit mappen.

Bewaar het CSV-bestand in de correcte registermap van de organisatie of suborganisatie. De mappen van de suborganisaties kunnen gevonden worden in de mappen van de hoofdorganisatie.

Wanneer een CSV-bestand wordt opgeladen, gebeurt  er een controle op elke registratie om na te gaan of er al een gelijkaardige registratie in de applicatie aanwezig is. De controle op gelijkaardige registratie is gebaseerd op het uniek ID. Indien er al een gelijkaardige registratie aanwezig is in de applicatie zal er een samenvoeging van informatie gebeuren tussen de bestaande registratie en het CSV-bestand. In het geval van een conflict wordt de data in het CSV-bestand gebruikt.

De opgeladen registraties worden automatisch toegevoegd in de HD4DP-applicatie.

Automatisch in de applicatiemappen

Er is ook een geautomatiseerde manier om CSV-bestanden up te loaden. Het doel van 'fast track' is om automatisch een geldig CSV-bestand toe te voegen aan HD4DP zonder manuele acties.

E.g. CSV fast track

In de meeste gevallen wanneer deze optie wordt gebruikt is niet enkel het CSV-bestand automatisch geupload, maar wordt het CSV-bestand ook automatisch aangemaakt. De verantwoordelijke voor HD4DP binnenin de organisatie zal dit technisch voorbereiden.

De geuploade registraties worden automatisch doorgestuurd naar de HD4RES-applicatie.