Het participatiescherm in HD4DP

Support article

Datum van laatste wijziging13-12-2017 15:53
OverzichtHet participatiescherm in HD4DP
Content

Naar verloop van tijd kunnen de vragen die gesteld worden in een registratie veranderen: nieuwe vragen worden toegevoegd, andere vragen worden overbodig or de lijst met potentiële antwoorden voor een bepaalde vraag kan veranderen.

Om rekening te houden met deze veranderingen werkt de HD4DP-applicatie met versies van een registratie. Per datacollectie (bijvoorbeeld die van 2015) kan er maar één versie actief zijn.

Het participatiescherm geeft meer informatie over de verschillende versies die toegevoegd zijn voor een bepaald register en laat toe om de versie(s) te beheren.

• Selecteer Participatie in het menu bovenaan om naar het participatiescherm te gaan
  • Selecteer het register van uw keuze in het menu

In het linkse menu is in de recentste info over de registratie zichtbaar:

Wanneer een versie geselecteerd wordt, krijgt de gebruiker een overzicht, in het rechtse paneel, van de geschiedenis en huidige status van de registratie. Met behulp van de knoppen kan gekozen worden om de volledige datacollectie te bekijken of om de datacollectie te beëindigen.

Secties

De verschillende versies zijn onderverdeeld in die secties:

• Deelname: toont de versies van de registratieformulieren waarbij een gebruiker momenteel actief aan deelneemt. Normaal gezien zou dit enkel één versie zijn.

• Beschikbaar voor deelname: andere beschikbare versies
  • Afgesloten: alle versies voor het register waarvoor de organisatie aangeduid heeft dat de registratie afgelopen is. Cf. artikel De datacollectie afsluiten

Sleuteldata

Door een versie te selecteren geeft de applicatie de gebruiker meer informatie over sommige sleuteldata die vastgelegd zijn door de registerverantwoordelijke:

• Startdatum: vanaf deze datum is het registratieformulier beschikbaar voor activatie door de data providers. Eens geactiveerd kunnen nieuwe registraties aangemaakt worden

• Laatste datum voor aanmaak nieuwe creaties: vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om nieuwe registraties aan te maken in deze participatie. Verzenden en/of correcties aanbrengen blijft wel mogelijk

• Laatste datum voor verzenden van registraties: vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om registraties door te sturen. Het is enkel mogelijk om correcties aan bestaande registraties te maken en deze door te sturen

• Laatste datum voor commentaren: de datacollectie is niet langer actief en er kunnen geen correcties meer aangebracht worden

Actieknoppen

Merk op dat er twee knoppen zijn: