Technische onboarding

Support article

Datum van laatste wijziging28-6-2017 13:22
OverzichtTechnische onboarding
Content

De HD4DP software wordt gebruikt om datacollectie te faciliteren voor gezondheidsregitraties in België. De meeste registers bevatten informatie van individuele patiënten. Om de privacy,van de patiënt te garanderen en beschermen worden alle data in elke registratie geëncodeerd alvorens de data aankomt.

De HD4DP software laat toe om data te registreren, zowel manueel als van andere software van andere dataproviders. Om data naar Healthdata te verzenden moet alle data geëncrypteerd worden alvorens te verzenden, dit wordt gedaan via eHealthBox.

Dit zijn de stappen voor de Technische Onboarding:

De HD4DP-installatie voorbereiden

De IT-afdeling van de ziekenhuizen en laboratoria moeten de installatie voorbereiden door Healthdata de nodige informatie mee te delen. De HD4DP installation sheet is een formulier waarop alle informatie staat die Healthdata.be nodig heeft om te starten met de installatie van de software.

Een eHealth certificaat is nodig om de installatie af te werken en is ook een onderdeel van het formulier. Wanneer er informatie verzonden wordt moet de data geëncrypteerd worden door Healthdata door middel van een public key van het certificaat.

Het formulier zal aangepast worden op maat van de organisatie en zal via e-mail verzonden worden. De basis van dit formulier kan gevonden worden in het template

Installatie van HD4DP

De software wordt geïnstalleerd vanop afstand door Healthdata.

Installatie van de encryptiemodule

De encryptiemodule versleutelt de registraties via het eHealthplatform alvorens deze te verzenden. Deze module maakt geen deel uit van de HD4DP-software.

Elke data provider heeft de keuze tussen:

• een eigen module ontwikkelen en inplementeren

• gebruik maken van een third party client software

​Meer informatie is beschikbaar in het artikel Encryptiemodule.

HD4DP moet geconfigureerd worden (zie  Hoe HD4DP instellen voor een encryptiemodule ) zodat een encryptiemodule gebruikt wordt.

Testregistratie versturen

Om de installatie te controleren kunnen registraties verzonden worden via een testregister.

De installatie bevestigen

Zodra de verzonden testdata correct ontvangen zijn door Healthdata krijg je een bevestiging dat de installtie correct verlopen is.

De e-mail server instellen

De HD4DP-software kan gebruikens inlichten indien er acties nodig zijn voor bepaalde registraties en beheerders inlichten over bepaalde aanpassingen of aanvragen voor gebruikersaccounts. De e-mail server moet ingesteld worden om deze functie mogelijk te maken. (zie De mail server instellen)