'Participatie', 'Data Collection' en 'Reporting' menu

Support article

Datum van laatste wijziging15-12-2017 7:41
Overzicht'Participatie', 'Data Collection' en 'Reporting' menu
Content

Het hoofdmenu in de HD4RES-applicatie bevat een gedeelte 'Participatie', 'Gegevensverzameling' en 'Rapportage'. (Participation', 'Data Collection' and 'Reporting' section.)

Participatie sectie

Na verloop van tijd kunnen de vragen die in een register worden gevraagd veranderen: nieuwe vragen worden toegevoegd, andere vragen worden verouderd, of zelfs de lijst met mogelijke antwoorden voor een bepaalde vraag kan veranderen.

Om rekening te houden met deze wijzigingen werkt de HD4DP-applicatie met versies voor een registratieformulier. Per gegevensverzameling (bijvoorbeeld die van 2015) kan slechts een versie actief zijn.

Het deelnemingspaneel geeft meer informatie over een register. In het linker paneel kan een register worden gekozen.
Het informatiepaneel is verdeeld in 3 delen:

•  Actieve data-collectie rondes

• Gegevensverstrekkers​

• Gegevens verzamelen gebruikers

Als u op een versie klikt in actieve (= groene) data collectie rondes, geeft u meer informatie per versie over de

• Data collectie data
  • ​Gegevensverstrekkers: klikken op een dataprovider zal een filter instellen op de gebruikers van Gegevensverzameling
  • Gebruikers van de data collectie

Als deze informatie niet wordt weergegeven, moet u deelnemen aan deze versie van de gegevensverzameling. Cf. Deelnemen aan een data-collectie

In de rechterbovenhoek zijn 3 knoppen zichtbaar:

Gegevens verzamelen sectie

De weergave Data Collection leidt een gebruiker naar de bestaande registers. Een gebruiker ziet welke registraties uit deze weergave kwamen en wat de status is.

Afhankelijk van de status moeten de registraties verder worden verwerkt voordat het mogelijk is om de gegevens naar het datawarehouse te sturen, zie vgl. Gegevensverwerking

Rapportage sectie

Het rapportage gedeelte van het menu leidt naar de website Healthstat.be.

Healthstat.be is het data visualisatie platform van het Healthdata.be project, dat deel uitmaakt van het nationale actieplan eHealth 2013-2018. Hier publiceren de onderzoekers tabellen, cijfers en kaarten die zij hebben gemaakt op basis van de gegevens die zij verzameld hebben onder Belgische ziekenhuizen, laboratoria, artsen en patiënten.

Healthstat.be is the data visualization platform of the Healthdata.be project, which is part of the national Action Plan eHealth 2013-2018. Here, the researchers publish tables, figures and maps they made based on the data they have collected among Belgian hospitals, laboratories, physicians, and patients.

Met deze rapporten willen onderzoekers gezondheidswerkers, zorginstellingen, patiënten, overheden en het publiek een actueel inzicht geven in de prevalentie van bepaalde ziekten, hun oorzaken en effect en de effectiviteit van hun behandeling.

Healthstat.be is een dienst van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid en wordt gefinancierd door het Nationaal Instituut voor Gezondheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering.