Overzicht gebruikersbeheer

Support article

Datum van laatste wijziging22-5-2017 12:30
OverzichtOverzicht gebruikersbeheer
Content
Om gebruikers toegang te geven tot de applicatie en data, moeten bepaalde rechten gegeven worden aan de gebruikeraccounts.

Het gebruikersbeheer is enkel mogelijk voor beheerderaccounts in de HD4DP-applicatie. Gebruikeraccounts met 'Data provider'-rechten kunnen geen rechten of instellingen aanpassen.

Gebruikersbeheer voor de HD4DP-applicatie kan uitgevoerd worden op twee manieren:

• in de HD4DP-applicatie

• via een lokale LDAP-installatie

LDAP is een open standaard om namen, adressen, telefoonnummers en andere informatie op te slaan in een digitale/online bibliotheek.

Om na te kijken of je HD4DP-installatie gebruik maakt van een lokale LDAP-installatie kan je dit nakijken in de HD4DP-applicatie onder de installingen. (zie artikel Hoe te weten te komen of HD4DP LDAP gebruikt voor gebruikersbeheer).

Gebruikersbeheer in de HD4DP-applicatie

Gebruikersbeheer via een lokale LDAP-installatie