Hoe Kalydeco registraties omzetten naar versie v2.0

Support article

Datum van laatste wijziging23-8-2017 11:50
OverzichtHoe Kalydeco registraties omzetten naar versie v2.0
Content

De tijdelijke vergoeding voor Kalydeco werd verlengd. Bijgevolg zijn er bijkomende opvolgmomenten noodzakelijk.

Hiervoor werd versie 2.0 voor de registraties ontwikkeld.

User-added image

De bestaande registraties in versie 1.0 dienen manueel omgezet te worden naar versie 2.0.

De bijkomende opvolgmomenten voor elke registratie zijn T3, T4 en T5.

User-added image

Volgende stappen moeten genomen worden om de registraties om te zetten:
  • Stap 1: download de registraties in versie 1.0
  • Stap 2: de CSV opladen om de activering van de nieuwe opvolgmomenten mogelijk te maken in versie 2.0
  • Stap 3: stuur de registraties door voor versie 2.0
  • Stap 4: vul de nodige informatie bij in versie 2.0
  • Stap 5: stuur de bijkomende informatie door in versie 2.0

Stap 1: download de registraties in versie 1.0

Download alle registraties in versie 1.0 naar een CSV bestand:

User-added image

U heeft dit CSV bestand nodig in de volgende stappen van het proces.

Stap 2: de CSV opladen om de activering van de nieuwe opvolgmomenten mogelijk te maken in versie 2.0

Het CSV bestand met de registraties dient opgeladen te worden in versie 2.0. Ga naar versie 2.0 van het Kalydeco register en selecteer 'CSV upladen'

User-added image

Tijdens het opladen verschijnt een pop-up met 4 mogelijkheden
  1. In geval van conflict, neem de data van de nieuwe registratie
  2. In geval van conflict, behoud de bestaande registratie
  3. Behoud de bestaande registratie zonder wijzigingen
  4. Behoud de nieuwe registratie zonder wijzigingen

Selecteer de eerste optie en bevestig met behulp van de OK-knop:
User-added image

Het resultaat wordt als volgt getoond:
User-added image

De nieuwe registraties zijn onmiddellijk zichtbaar met status 'Open' in het overzicht. Het nieuwe follow-up mechanisme is op dit moment echter nog niet geactiveerd.

Enkel de velden onder 'Algemeen' en 'Basis Data' zijn actief en daarom ingevuld vanuit deze eerste CSV oplading.

Stap 3: stuur de registraties door voor versie 2.0

De registraties die opgeladen werden uit versie 1.0 moeten opnieuw verstuurd worden om de het opvolgmechanisme voor versie 2.0 te activeren

Selecteer daarvoor alle registraties en stuur ze door met behulp van de optie 'Verzend registraties' onder de Actie-knop. Deze optie wordt enkel getoond indien er registraties geselecteerd werden.

User-added image

De records zullen zichtbaar zijn in het overzicht met status 'In verwerking'
 User-added image

Het verzend proces kan tot één uur in beslag komen vooraleer de registraties in status 'Opvolging nodig' krijgen.

Als je een registratie in deze laatste status opent, zijn de opvolgmomenten zichtbaar in de linker balk en zullen de velden voor deze opvolging in het formulier beschikbaar zijn.

User-added image

Stap 4: vul de nodige informatie bij in versie 2.0

Het CSV bestand met de registraties moet opnieuw opgeladen worden in versie 2.0 om de bijkomende velden die nu beschikbaar zijn aan te vullen in de registraties voor zover deze al ingevuld worden in versie 1.0.

De data die niet konden opgeladen worden tijden de eerste oplading van het bestand, zullen automatisch aangevuld worden.

Ga naar versie 2.0 van het Kalydeco register en selecteer 'CSV opladen'.

User-added image

Tijdens het opladen verschijnt een pop-up met 4 mogelijkheden
  1. In geval van conflict, neem de data van de nieuwe registratie
  2. In geval van conflict, behoud de bestaande registratie
  3. Behoud de bestaande registratie zonder wijzigingen
  4. Behoud de nieuwe registratie zonder wijzigingen

Selecteer de eerste optie en bevestig met behulp van de OK-knop:
User-added image

Het resultaat ziet er als volgt uit:
User-added image

Stap 5: stuur de bijkomende informatie door in versie 2.0

De bijkomende data moet opnieuw verstuurd worden om de database aan te vullen met deze gegevens.

Alleen gevalideerde registraties kunnen doorgestuurd worden. Registraties met fouten dienen aangevuld of verbeterd te worden.

Voeg de kolom 'Fouten' toe aan het rapport om de gevalideerde registraties te  selecteren.

User-added image

Stuur de geselecteerde registraties door met behulp van de optie 'Verzend registraties' onder de Actie-knop. Deze optie wordt enkel getoond indien er registraties geselecteerd werden.

User-added image

De registraties krijgen eerst status 'In bewerking' en daarna status 'Opvolging nodig' of 'Doorgestuurd', afhankelijk van de Datum van CF diagnose.