Reset Search
 
Artikel

Kookboek HD4PrC (Cookbook)

Support article

 
Datum van laatste wijziging26-9-2017 7:21
OverzichtTechnisch ontwerp en documentatie van de integratie van gezondheidsdata voor primaire zorg (HD4PrC) in elektronische medische records (EMR) software.
Content

Doel van HD4PrC

Naast de architectuur voor ziekenhuizen en laboratoria heeft healthdata.be een architectuur ontwikkeld om gegevensverzamelingen van diverse primaire zorgactoren: gezondheidsdata voor de eerstelijnszorg (HD4PrC) te vergemakkelijken.

Naar aanleiding van het eHealth actieplan 2013-2018 moeten alle huisartsen tegen eind 2017 verbonden zijn met gezondheidsdata. HD4PrC moet over het tijdstip de standaard tool zijn voor het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijke en / of beleidsondersteunende doeleinden. HD4PrC dient daarom zowel voor de primaire zorgactoren te voorzien van een elektronisch medisch record (EMR) en zonder.

Een aantal basisprincipes benadrukken:
  • Healthdata ontvangt alleen pseudonieme gegevens (met eHealth als TTP)
  • Hergebruik van informatie uit de primaire systemen (EMR) wordt ondersteund en bevorderd
  • Tweerichtingscommunicatie tussen dataverleners (huisartsen) en onderzoeker wordt ondersteund

Doel van dit kookboek

In dit kookboek verklaren we aan EMR-leveranciers hoe HD4PrC met hun EMR kan worden geïntegreerd. Belangrijk om op te merken dat dit slechts een eerste fase implementatie is, en voortdurende verbeteringen zijn voorzien door healthdata. Deze verbeteringen kunnen afkomstig zijn van functionele eisen van de HD4PrC gebruikers of onderzoekers (gebruikers van de verzamelde data), maar ook van technische vereisten van de EMR-verkopers.

Het kookboek kan worden gedownload.
 

Feedback

 

Was this article helpful?


   

Feedback

Please tell us how we can make this article more useful.

Characters Remaining: 255