HD4DP integratie met een Patient Identifier Service

Support article

Datum van laatste wijziging22-5-2017 9:10
OverzichtHD4DP integratie met een Patient Identifier Service
Content

De integratie van een "patient identifier service" in HD4DP laat toe om basisinformatie zoals geboortedatum, geslacht en woonplaats toe te voegen. HD4DP baseert zich op het nationaal rijksregisternummer of een gelijkaardig nummer.

De instelling The NATIONAL_REGISTRY_CONNECTOR laat toe om een keuze te maken tussen verschillende connectoren die HD4DP ondersteunt.

User-added image

Ondersteunde integraties

Dit deel geeft een korte omschrijving van de verschillende mogelijkheden, samen met de verschillende instellingen die nodig zijn voor de configuratie.

NIN Connector

Als je organisatie de NIN (National Insurance Number) Connector van HealthConnect gebruikt, kan de integratie gedaan worden door de Server URL, Application Token en User ID in te voeren in HD4DP.

Configuratie

• Selecteer de optie RRNCONNECTOR
  • Vul de velden RRNCONNECTOR_URL, RRNCONNECTOR_APPLICATION_TOKEN en RRNCONNECTOR_USER_ID in

ADT-interface

Als je organisatie een administratiesysteem gebruikt dat ADTqueries (v2) aanvaard is het mogelijk om dit te integreren met HD4DP. Deze query kan gebeuren op basis van een nationaal rijksregisternummer of een gelijkaardig nummer.

Configuratie

• Selecteer de optie ADT

• Vul de velden ADT_SERVICE_HOST en ADT_SERVICE_PORT in. Deze moeten verwijzen naar de huidige ADT-installatie

Aanpassing van de National Registry Connector

Om je eigen web service (API) te schrijven om informatie uit een ander systeem te halen moet de API voldoen aan een aantal voorwaarden. Onderstaand requestsysteem moet gerespecteerd worden en moet beantwoord worden met een XML-response zoals in het voorbeeld.

Request

URL

http://host:port/.../patientinss{?user,password}

Header

Accept : Application/xml

URL Voorbeeld: http://localhost:8080/identifierservice/patient/87120406775?user=restUser&password=restPassword

Response

User-added image

HD4DP moet bovenstaande layout zonder namespaces ontvangen. Zorg er zeker voor dat er geen namespaces zijn want dit zorgt ervoor dat de informatie niet ingevuld wordt.

Het correcte Content-Type in de HTTP header van het antwoord moet ook ingevuld worden. De header application/xml wordt verwacht. Andere waardes veroorzaken een foutmelding.

Configuratie

• Selecteer de optie CUSTOM_REST_NRC.

• Vul CUSTOM_REST_NRC_URL in.

• Indien er authenticatie nodig is voor de REST-service, vul CUSTOM_REST_NRC_USER en CUSTOM_REST_NRC_PASSWORD in.

Voorbeeld

Zodra er een connector gekozen en ingesteld wordt, zal HD4DP de informatie over een patiënt invullen gebaseerd op een identificatienummer. Bijvoorbeeld, een geldig nationaal rijksregisternummer werd ingegeven in het veld "Patient ID". De applicatie zal de andere velde automatisch invullen met de data die gegeven werd via de connector.