Getting started - Healthstat.be

Support article

Datum van laatste wijziging20-4-2018 5:12
OverzichtGetting started - Healthstat.be
Content

Algemeen Healthstat gebruik

BELANGRIJK:
Vooraleer u toegang kan krijgen tot healthstat rapporten, dient uw VTE (Verantwoordelijke Toegang Entiteit) van uw organisatie u als gebruiker aan te maken in UMAN.
Als u VTE bent, gelieve volgende instructies te volgen:

Er is op iedere healthstat pagina toegang tot:
  • Zoeken doorheen alle jouw toegankelijke reports
  • Link naar de healthstat support pagina
  • Contact opnemen met het Healthstat support team
  • Verander de taalvoorkeur
Healthstat.be general search

Inloggen op Healthstat

Voor toegang te verkrijgen voor healthstat, is het gebruik van de eID vereist. Rechtsboven op de startpagina's er een link aanwezig met de volgende tekst "Aanmelden met eID(Sign in with eID)".

Healthstat screen with indication Sign in with eID

Na een klik op deze link wordt u automatisch doorgestuurd naar het eHealth platform waar er geauthenticeerd moet worden met de eID. Kies op de eerste pagina de voorkeurstaal.
eHealth screen with choise of language

Selecteer  “Ga verder met e-ID via eHealth”

choice of identification eHealth

Vul de eID pin code in. Er wordt automatisch genavigeerd naar de 3de step van de eHealth authenticatie. Selecteer de gewenste organisatie om aan te melden.

Meerdere organisaties zijn mogelijk, selecteer de organisatie die gebruikt moet worden om Healthstat te raadplegen.

In geval er geen organisaties beschikbaar zijn, contacteer de Verantwoordelijke Toegang en Entiteit(VTE) van uw organisatie.

eHealth select role screen
eHealth scfreen selected organisation

Klik op "Aanmelden", er wordt automatisch doorverwezen naar de healthstat startpagina. Rechtsboven is uw naam en organisatie zichtbaar die gekozen werd in het vorig scherm.

Als u al toegang heeft voor sommige rapporten, zullen deze automatisch zichtbaar zijn aan de linkerzijde van het scherm.

Note: Als er geen rapporten zichtbaar zijn, heeft uw profiel nog niet de nodige rechten om deze te raadplegen. Contacteer uw VTE om toegang te verkrijgen voor de gewenste data collecties.

Image logged in Healthstat.be

Rapporten raadplegen

Aan de linkerzijde van het scherm, verschillende rapporten zijn zichtbaar. Alle verschillende rapporten(of mappen die rapporten bevatten) zijn beschikbaar om te bekijken.

left pane reports healthstat.be
Het klein slot icoon duidt aan dat dit een privé rapport is, waar een beperkt aantal personen toegang tot hebben. Na het selecteren van één rapport, is het mogelijk dat er een parameter pagina weergegeven wordt. Deze maakt het mogelijk om het rapport te laten generen met de gewenste parameters.

Image of start screen parameters
Selecteer een waarde voor alle verplichte parameters.

Image of filled parameters
Als alle parameters correct ingevuld zijn, wordt er een rapport gegenereerd. Het rapport wordt automatisch weergegeven op de volgende pagina. Dit rapport kan een grafiek of een tabel zijn.

Image of report

Toegangsbeheer

De VTE verantwoordelijke van de organisatie, heeft toegang tot het gebruikersbeheer.

position user management menu bar

In deze interface is het mogelijk om gebruikers toe te voegen voor uw organisatie in de healthstat applicatie.

Note: Personen die al toegang hebben zijn ook zichtbaar. Voor data collecties toe te wijzen, klik op de gewenste persoon.

Image button add user
Er is een mogelijkheid om gebruikers manueel toe te voegen, hiervoor kan er gebruik gemaakt worden van het formulier.

Creation user
Eenmaal een gebruiker aangemaakt is, is er een mogelijkheid om data collecties toe te wijzen zodat de gebruiker private rapporten kan raadplegen.

Update user