Documentatie Inhoud

Support article

Datum van laatste wijziging11-4-2018 15:58
OverzichtDocumentatie Inhoud
Content

Het Data Warehouse project voor Healthdata.be

Gegevensverstrekkers (Dataproviders) (ziekenhuizen, medisch specialisten, huisartsen, laboratoria ...) besteden veel tijd aan het verzenden van gegevens.
Door de mogelijkheid te geven om hun gegevens te bekijken of hun eigen gegevens te vergelijken met een gemiddelde kunnen we hen helpen hun inspanningen voort te zetten.

Het project bestaat uit 3 hoofddelen:

• Toepassingen (Applications) (HD4DP en HD4RES): een veilige (secured) dataverzameling
  • Data Warehouse (DWH): veilige (secured) opslag van data voor validatie en analyse
  • Website: rapportering (reporting)

Hoewel het niet nodig is om beide delen in elke dataverzameling te gebruiken, wordt het DWH-onderdeel gebruikt in alle gegevensverzamelingen. Wanneer het Data Data Collection-onderdeel Healthdata.be nog niet wordt gebruikt, worden de gegevens op een specifieke manier aan de DWH voorgelegd. Het algemeen geschreven programma zal deze specificiteit kunnen aanpakken.

HealthData is een technische facilitator. De Registerbeheerder is verantwoordelijk (responsible) voor de kwaliteit van de gegevens, (data) de juistheid van de analyse en de validiteit van de rapportage.

Er is een stuurgroep (steering committee) voor HealthData georganiseerd die over prioriteiten, toegang tot gegevens, enz. Bepaalt. Alle relevante belanghebbenden in de gezondheidszorg zijn vertegenwoordigd in deze stuurgroep.

HD4DP applicatie - gezondheidsgegevens voor data providers

introductie

HD4DP is een lokale applicatie toegankelijk via een webbrowser (local application accessible via web browser) die is ontwikkeld door HealthData en geïnstalleerd op de site van de dataprovider die de dataprovider toelaat gegevens uit het primaire systeem te extracten (extract data) en die gegevens in een of meer gegevens verzamelen (indien mogelijk).

Vragen die niet door de primaire systemen kunnen worden beantwoord, moeten handmatig worden beantwoord in het 'voorgevulde' document.
Het doel is om zoveel mogelijk ingevulde elementen (prefilled elements) in zoveel mogelijk documenten te plaatsen.
De documenten worden centraal beheerd via metagegevens.

Documentatie

Gebruikersaccount aanmaken in HD4DP
Technische onboarding
Overzicht gebruikersbeheer
Overzicht technische documentatie
Overzicht release notities

HD4RES applicatie - gezondheidsdata voor onderzoekers

Introductie

HD4RES is een applicatie (application) ontwikkeld door HealthData en geïnstalleerd bij Sciensano waarmee de beheerder van de dataverzameling kan communiceren met de data provider (communicate with the data provider) zonder de identificatie van de patiënt te kennen. De gegevens worden automatisch (automatically) verzonden of door een submit knop in te drukken op de centrale HD4RES applicatie via eHealth .Een versleutelingsmechanisme  (encryption) is opgesteld om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot de patiëntidentificatie en medische informatie behalve de data provider.

Starten met HD4RES
Het gegevensdefinitiemodel wijzigen
Gegevensverwerking

Healthstat.be - voor rapportage

Introductie

De website van Healthstat.be geeft toegang tot de rapportage (reporting) op basis van de verzamelde gegevens.

Documentatie

Getting started - Healthstat.be