De mail server instellen

Support article

Datum van laatste wijziging11-5-2017 14:00
Content
Dit artikel legt uit hoe je een mailserver kan instellen in HD4DP zodat de applicatie gebruikers kan mailen over de noodzakelijke acties voor de registers en om beheerders te informeren over veranderingen of aanvragen voor gebruikeraccounts.

In het geval dat de mail server noet niet ingesteld is zal je onderaan in de statusboodschap van de applicatie zien staan dat de mail server offline is, zoals in deze afbeelding:

Indien de statusboodschap zegt dat de mail server offline is, onderneem volgende stappen om de server in te stellen:

1. Meld je aan als beheerder
  2. Klik op 'Configuraties' in het menu 'Instellingen'. Je zal een lijst met instellingen te zien krijgen.
  3. Boven de tabel, rechts, geef 'mail' in als zoekterm. De lijst met nodige instellingen zal aangepast worden naar elke instelling met 'mail' in de parameter.
  4. Vul de nodige waardes in om de mail server in te stellen: (OPGELET: vergeet niet om op het groene vinkje te klikken om de waardes op te slaan)
    • MAIL_FROM_ADDRESS: Je kan een e-mailadres invullen vanwaar de server mag mailen. Dit hoeft niet te bestaan, zoals bijvoorbeeld noreply.hd4dp@mijndomein.be. Je kan ook het e-mailadres van je lokale helpdesk instellen zodat wanneer gebruikers de e-mail beantwoorden dit terecht komt bij de helpdesk.
    • MAIL_SMTP_HOST: De hostnaam van de mail server
    • MAIL_SMTP_PORT: Standaard is dit poort 25
    • MAIL_SECURITY_PROTOCOL: Standaard is dit normaalgezien "none", maar er zijn meerdere opties in de lijst.
    • MAIL_SMTP_USERNAME: Indien authenticatie nodig is, vul de gebruikersnaam hier in. Indien dit niet nodig is hoef je het veld leeg te laten.
    • MAIL_SMTP_PASSWORD: Indien authenticatie nodig is, vul hier het wachtwoord in. Indie dit niet nodig is hoef je het veld leeg te laten.

Als alles correct ingevuld is kan je de de statusboodschap onderaan hernieuwen zodat alles wordt nagekeken. De mail server zou normaalgezien online moeten staan:

Indien er een beveiligingsprotocol of authenticatie gebruikt wordt, gelieve de instellingen na te kijken door naar de aanmeldpagina te gaan en een nieuw account aan te vragen in HD4DP. Maak een testaccount aan met je eigen e-mailadres en normaalgezien zou je een e-mail ontvangen voor het aangevraagde account. Je kan nadien het account verwijderen door aan te melden als beheerder en het account te verwijderen.