Het gegevensdefinitiemodel wijzigen

Support article

Datum van laatste wijziging11-4-2018 15:37
OverzichtHet gegevensdefinitiemodel wijzigen
Content

De DDE maakt het mogelijk om de formulieren te definiëren (define the  forms) die in de applicatie worden gebruikt voor het verzamelen van informatie van de data providers.

Gegevensverzameling Definitie Editor (DE) (Data collection Definition Editor (DDE))  stelt gebruikers in staat om een beheerdersaccount (administrator account) aan te passen om bestaande informatiemodellen aan te passen (adapt existing information models) die in de toepassing worden gebruikt.

De oprichting van een nieuwe versie zal door het ondersteunende team van healthdata worden uitgevoerd na validatie. De voorbereiding die wordt uitgevoerd door gebruikers met een beheerdersaccount, dient als basis voor deze nieuwe en gevalideerde versie. (new and validated version.)

Het is nooit de bedoeling dat de onderzoeker een voltooid gegevensverzamelingsmodel volledig aflevert. Validatie door het Healthdata support team  support.healthdata@sciensano.be.

Om het huidige Data Definitie Model te bewerken, gebruik de knop 'Data Collection List' in het Dashboard gedeelte van de HD4RES applicatie:

User-added image
Na het selecteren van een register worden details zichtbaar:

• Bovenaan de pagina kunnen publicatie- en activeringsstatusen worden gevonden

• ​Data over de oprichting, indiening, periode en opmerkingen zijn zichtbaar

• Beschrijvingen zijn beschikbaar
  • Onderaan worden de versies getoond

User-added image
Wanneer u in de Action-kolom achter een versie klikt, worden de details van deze versie beschikbaar.

Onderaan wordt de geschiedenis van het register getoond.

User-added imageMet de knop 'View in DDE' kunt u het gegevensmodel bekijken of wijzigen.

Voor het wijzigen van het formulier dat de visualisatie van het datamodel van een registrateur is, moeten we: