Reset Search
 
Artikel

CSV fast track

Support article

 
Datum van laatste wijziging29-8-2018 8:29
OverzichtCSV fast track opzetten
Content
Het doel van CSV  Fast Track is om automatisch geldige CSV-bestanden te uploaden naar Healthdata zonder manuele actie. De volgende items moeten in acht genomen worden wanneer CSV fast track gebruikt wordt.

HD4DP laat toe om automatisch bestanden te importeren vanuit bepaalde mappen. Op de server waar HD4DP geïnstalleerd is, maak een nieuwe map aan naast de mappen Provisioning en Stable Data.

Na de map fast track aan te maken moet je de locatie van de map instellen in HD4DP door de parameter "FAST_TRACK_DIRECTORY" aan te passen in het beheerderspaneel.

fast track in admin module

Submappen die toedragen aan de organisatie en datacollectie worden automatisch aangemakt volgens een specifieke structuur.


Wanneer een CSV geplaatst wordt in de map van een datacollectie kunnen er verschillende acties uitgevoerd worden:

 • Indien het bestand niet aangepast kon worden (bijvoorbeeld door een fout in de CSV of omdat een collectie niet gestart is) zal het bestand verplaatst worden naar de map ARCHIVE_ERROR
 • Indien het bestand goed ingelezen werd maar enkel deels geldig was, zal het bestand gesplitst worden volgens deze regels:
  • bvb: lijn1 is geldig, lijn2 genegeerd door een dubbele waarde, lijn3 bevat een fout
   • een CSV-bestand met lijn1 wordt geplaatst in de map SUCCESS
   • een CSV-bestand met lijn2 wordt geplaatst in de map IGNORE
   • een CSV-bestand met lijn3 wordt geplaatst in de map ERROR en een extra kolom wordt toegevoegd met de reden waarom deze CSV een fout bevat
   • het originele CSV-bestand wordt verplaatst naar de map ARCHIVE
 • Indien het bestand correct werd ingelezen en gevalideerd wordt het bestand verplaatst naar de map SUCCESS folder en een kopie wordt geplaatst in de map ARCHIVE

Feedback

 

Was this article helpful?


   

Feedback

Please tell us how we can make this article more useful.

Characters Remaining: 255