Article

Instructies voor het registreren van Zorgtrajecten zonder EMD

« Go Back

Support article

Last Modified Date4/11/2018 11:09 AM
SummaryInstructies voor het registreren van Zorgtrajecten zonder EMD
Content

Algemeen

Om gegevens in het kader van Zorgtrajecten door te sturen naar Healthdata wordt gebruik gemaakt van de software HD4PrC (HealthData for Primary Care).

16/12/17: OPGELET :

Voor de registraties zonder EMD kwam het tot 15/12/17 voor dat u gegevens die u doorgestuurd heeft niet in uw lijst terugvond: deze werden in principe wel correct bewaard en doorgestuurd. Ondertussen staat de fix hiervoor in Productie zodat uw ingevoerde gegevens nu zichtbaar zijn in de lijst. Het feit dat deze op status 'in transit' staan is normaal. Zij worden wel degelijk verzonden.

De gegevens dienen uiterlijk op 31/12/2017 ingediend te worden.
Het aantal artsen dat al via deze manier registreerden (de toepassing is beschikbaar vanaf 29/11/2017):

Gps with eID

In dit artikel geven we een overzicht van volgende elementen:

Inloggen op HD4PrC

Manuele ingave van de gegevens in het kader van de Zorgtrajecten kan via de webtoepassing van HD4PrC. Open https://hd4prc.healthdata.be in uw webbrowser en klik op de knop "Login". Om toegang te verkrijgen voor HD4PrC, is het gebruik van de eID vereist. Rechtsboven op de startpagina's er een link aanwezig met de volgende tekst "Aanmelden met eID (Sign in with eID)".

Na een klik op deze link wordt u automatisch doorgestuurd naar het eHealth platform waar er geauthenticeerd moet worden met de eID. Kies op de eerste pagina de voorkeurstaal.
eHealth screen with choise of language

Selecteer  “Ga verder met e-ID via eHealth”

choice of identification eHealth

Vul de eID pin code in. Er wordt automatisch genavigeerd naar de 3de step van de eHealth authenticatie. Selecteer "Dokter" om u aan te melden.

selecteer dokter

Klik op "Aanmelden", er wordt automatisch doorverwezen naar de HD4PrC startpagina.

Informatie verzamelen en versturen naar Healthdata

De nodige informatie wordt doorgestuurd naar Healthdata met behulp van formulieren.

In de linkerkolom ziet u de beschikbare formulieren. Selecteer het zorgtraject waarvoor u wenst te registreren:
    • Zorgtraject diabetes type 2 (DM2)
    • Zorgtraject chronische nierinsufficiëntie (CNI)

Maak een nieuwe registratie aan met behulp van de knop "Nieuw" in de rechter bovenhoek.

User-added image

Het scherm voor d e ingave van de gegevens verschijnt:
    • De inhoudstafel toont de verschillende rubrieken van het formulier
    • Het in te vullen formulier bevindt zich in het midden
    • Onder Validatie zijn de fouten, verplichte velden en waarschuwingen zichtbaar

User-added image

Het "informatie” of "i" icoon geeft meer informatie over het in te vullen veld. Velden gemarkeerd met een "ster" of "*" zijn verplicht in te vullen.

Vul de gegevens zo volledig mogelijk in:

• Geef de begindatum van het zorgtraject op (uiterlijk 30.09.2016).
    • Voer voor de volgende klinische en biologische gegevens minstens één meetwaarde en meetdatum per jaar in:
      • Klinische gegevens diabetes type 2
        • Lengte
        • Gewicht
        • Systolische bloeddruk
        • Diastolische bloeddruk
      • Biologische gegevens diabetes type 2
        • HbA1c
        • LDL-cholesterol
      • Klinische gegevens chronische nierinsufficiëntie
        • Diabetes: ja / neen
        • Systolische bloeddruk
        • Diastolische bloeddruk
      • Biologische gegevens chronische nierinsufficiëntie
        • Hemoglobine
        • Creatine
        • eGFR

De vinkjes achter de invulvelden geven de status van het veld weer: een groen vinkje impliceert dat het veld correct ingevuld is, oranje wijst op een waarschuwing, rood op een fout.

Alle gegevens dienen correct te zijn vooraleer ze doorgestuurd kunnen worden. Door te klikken op een waarschuwing of fout navigeert u automatisch naar het betreffende veld.

User-added image

Volgende knoppen zijn beschikbaar voor de verwerking van het formulier:

• De knop Annuleer is beschikbaar om het formulier te verlaten, de gegevens worden niet bewaard in de applicatie.
    • De knop Verzend laat toe om de gegevens door te sturen naar Healthdata.

Naam en voornaam van de patiënt worden nooit doorgestuurd naar Healthdata. Ze zijn enkel zichtbaar door de arts voor het opvolgen van zijn dossier.

Het rijksregisternummer wordt gepseudonimiseerd doorgestuurd.

User-added image

De aangemaakte formulieren per patiënt worden na verzending getoond in het Overzicht van het formulier in het Datacollectie menu bovenaan.

Vraag om hulp

Contacteer support.healthdata@sciensano.be of 02 793 01 42